×
Whatsapp
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Bilen Danışmanlık
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Oturma (İkamet) İzinleri

İkamet izni belgesi yabancı kişiye bu belgenin öngördüğü süre zarfında Türkiye’de kalabilmesi için yasal bir hak tanımaktadır.


İkamet İzin Belgesi Nasıl Alınır?

2 yıllık oturum izni işlemleri için 2 yıllık özel sağlık sigortanızı yaparak uygun sürelerde sizler için tamamlıyoruz. Ayrıca oturum izni sürenizin bitmesine 2 ay kala uzatma işlemlerinizi onaylamanız halinde başlatıp sonuçlandırıyoruz.

 

  • Geçerli bir ikamet iznine sahip olan yabancı kişiler vize izninden muaf olarak ülkeye giriş ya da ülkeden çıkış yapabileceklerdir. İkamet izni ile Türkiye’de kalmakta olan yabancı kişi izin süresinin sonuna geldiğinde şartları halen taşıyorsa ülkeden çıkış yapmasına gerek olmadan ikamet ettiği il valiliklerinde sahip olduğu ikamet iznini uzatabilir ya da başka bir ikamet izni için gerekli şartları sağlaması durumunda yeni durumuna ilişkin ikamet iznine geçiş yapabilir.
  • İkamet izni başvuru işlemlerinde 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun düzenlemiş olduğu uygulamaya göre refakat uygulaması kaldırılmış olup her bir yabancının başvurusu ve izin belgesi ayrı olarak düzenlenecektir.
  • 18/05/2015 göç idaresi randevu sistemi henüz yeterli olmadığından çoğu yabancı vatandaşımız ikamet tezkeresi alma konusunda halen büyük problemler yaşamkta olup özellikle uzatma işlemlerinin çalışma izni mantığıyla yeniden düzenlenmesi yabancı vatandaşlarımız zor durumda bırakmaktadır. Limitless Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri olarak bu zor durumu ortadan kaldırıp uzatma başvurunuzu veya diğer ikamet türlerindeki işlemlerinizi en kısa sürede tamamlıyoruz.
  • 6458 sayılı kanunun uygulamaya koyduğu bir başka yenilik ise çalışma izninin ikamet izni yerine geçmesidir. Kanunun 27 inci maddesi gereğince yabancı kişinin çalışma izni alması halinde ayrıca ikamet izni almasına gerek olmamakta, çalışma izni süresince Türkiye’de kalma hakkı elde etmektedir.